Proje Yönetimi Nedir ?
24 Ocak 2021Etkinlik , Etkililik ve Verimlilik
31 Ocak 2021İnsanoğlu ilk defa 1969 yılında uydumuz Ay’a ayak bastı. Peki ya Dinozorlar bizden önce Ay’a gitmiş olabilir mi ? diye sorsam ne derdiniz ?
Ya saçmalama öyle şey mi olur dediğinizi duyar gibiyim. Tamam tamam sakin olun. Dinozorlar bir uzay aracı yapıp uzaya fırlatacak bir teknolojiye sahip değillerdi elbette . Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bu iddianın kaynağı aslında bir gazeteci ve yazar olan Peter Brannen‘in The Ends of the World kitabında ki bir teoriye dayanıyor.
The Ends of the World kitabnın bir pasajında şu ifadeler geçiyor :
…the rock had punched a hole of outer space vacuum in the atmosphere. As the heavens rushed in to close this hole, enormous volumes of earth were expelled into and beyond – all within a second or two of impact.
‘So there’s probably little bits of dinosaur on the moon?’ I asked.
‘Yeah, probably.’
The Ends of the World , Peter Brannen
Kitapta geçen bu pasajda ki teori şöyle ;
Meteorun atmosferde açtığı delikten dışarıya yeryüzünden parçalar fırladı ve bir kaç saniye içerisinde uzay boşluğuna yayıldı. Yani Ay’da bir miktar dinozor olabilir.
Peki böyle bir şey mümkün mü ? Aslında teorik olarak mümkün. Çarpmanın etkisiyle dışarı saçılan parçaların elbette büyük bir kısmı atmosferin dışına çıkamasa da bu parçaların birazı Ay’a hatta Mars’a kadar gitmiş olabilir. O halde belkide dinozorlar bizden önce Ay’a gitmiş olabilir.